Blue Front Café, een begrip in de Mississippi Blues wereld

Wanneer je vanuit Jackson Mississippi naar het noorden rijdt over Highway 49 kom je vanzelf door Bentonia. Een klein stoffig en stil dorpje van maar een paar honderd zielen. Zo op het eerste oog is er niets te DSCF2597vinden waarvoor je uit je auto zou komen. Maar wanneer je midden in het ‘centrum’ het spoor overrijdt zie je aan de rechterkant een oud, bouwvallig schuurtje met de naam: Blue Front Café. En warempel, de voorkant is gedeeltelijk blauw. Voor ons, Joep de Greef en Frank Reemers, is het op een dinsdag laat in de ochtend dat we hier uitstappen.

Voor het café zit een dame slaperig in een tijdschrift te bladeren en kijkt een kleine jongen ons nieuwsgierig aan. We stappen de open deur door en zien dat het interieur niet onderdoet voor de gehavende buitenkant. De enige die binnen zit is de eigenaar, bluesmuzikant Jimmy ‘Duck’ Holmes. Na een korte begroeting laten we hem weten dat we zelf ook bluesmuzikanten zijn. Die opmerking brengt hem tot leven en hij nodigt ons uit om onze instrumenten uit de auto te pakken en wat met hem te spelen. Dat laten wij ons geen tweede keer zeggen dus enkele minuten later zijn we lekker aan het musiceren met Mr. Duck.

DSCF2612

Hierna begint hij allerlei zaken uit te leggen aan Frank m.b.t. de specifieke manier van blues die hij maakt nl. de Bentonia Blues. Af en toe onderbroken door een kind dat wat snoep of een varkenspoot komt kopen zijn we toch ruim een uur verder als we afscheid nemen van een rustig, maar bijzonder mens. We bedanken hem, stappen in de auto en zien de oude Juke-Joint in de achteruitkijkspiegel langzaam verdwijnen… DSCF2605

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *